10 spørsmål de fleste stiller om dusjtoalett

Når man hører ordet «dusjtoalett», et toalett med innebygd bidé, er dette muligens en fremmed tanke for veldig mange. Her til lands er et dusjtoalett relativt nytt på markedet, og du tenker kanskje at dette ikke er noe for deg. Men i utlandet har bidé vært vanlig å ha i mange hjem. Et dusjtoalett er både mer skånsomt og mer hygienisk enn andre toaletter. Det er også lang mer behagelig for både deg og for miljøet vårt.

Fortsatt ikke overbevist? Vi har samlet sammen 10 spørsmål de fleste stiller før de kjøper et dusjtoalett.

GROHE Sensia Arena tar personlig velvære i moderne tid til nye høyder og leveres med en rekke funksjoner.
1. Hva er fordelene med dusjtoaletter sammenlignet med vanlige toaletter?

I bunn og grunn er et dusjtoalett mer renslig og hygienisk enn et vanlig toalett. I tillegg til å være mer hygienisk, er det også bra for miljøet da bruken av toalettpapir reduseres kraftig. For eldre og de med nedsatt funksjonsevne, som ofte opplever at det er vanskelig å opprettholde renslighet etter å ha vært på toalettet, er et dusjtoalett et godt hjelpemiddel.

Det finnes mange forskjellige modeller og noen kommer med langt flere funksjoner enn andre. Utvalget har noe for enhver smak.

Sjekk vårt utvalg av dusjtoaletter

2. Blir jeg ren?

Svaret er ja, det blir du! Faktisk er rennende vann det eneste som kan rengjøre ordentlig. For å sette det litt mer i perspektiv: Ville du vasket ansiktet ditt med en klut som er tørr for å bli ren? Det kroppstempererte vannet som kommer fra strålen, ser til at du blir ren uten å måtte bruke toalettpapir som ofte kan være skjemmende for huden. Dessuten er vann 100% hypoallergisk, og er derfor et godt alternativ for de som har veldig sensitiv hud.

3. Er strålen ubehagelig?

For mange kan det føles litt uvant når man prøver et dusjtoalett for første gang. Men det er ikke ubehagelig, og man kan selve styre styrken på strålen. Det er også mulig å stille inn dusjarmen slik at den rengjør akkurat der du ønsker. Erfaringen viser at de fleste som prøver et dusjtoalett, synes at det er en mer komfortabel måte å bli ren på.

Hvorfor rengjøre med vann

4. Hvorfor er det mer hygienisk med dusjtoalett?

Med et tradisjonelt toalett er det ofte vanskelig å rengjøre spylekanten ordentlig, og det er her bakteriene samler seg opp. Dusjtoalettene har en åpen spylekant som gjør det vanskeligere for bakterier å bli igjen etter et toalettbesøk, og enklere å holde rent. Porselenet er også brent så glatt slik at all skitt blir med ut i avløpet, når du spyler ned.

I tillegg fjerner et dusjtoalett behovet for å måtte bruke hender nede i toalettet og hindrer dermed bakterier, som gjør deg og andre syke, i å spre seg.

5. Hvordan blir jeg tørr?

Et godt spørsmål som veldig mange lurer på. Dusjtoaletter kan kjøpes både med og uten føner, eller varmluftstørker som det også blir kalt. Dette er en perfekt løsning for en mer varsom og skånsom tørking, etter spylingen. Veldig mange liker likevel å bruke papir for å «klappe» seg tørr, og det er helt normalt. Forskjellen er da at man ikke tørker seg for å bli ren, men for å bli tørr.

Les mer om fordeler med et dusjtoalett her

6. Er det vanskelig å bruke?

Nei. Å bruke et dusjtoalett er ikke vanskelig i det hele tatt. De er veldig smarte og intuitive, og kan programmeres til å tilpasse seg etter hvem «brukeren» er. Med noen få, enkle tastetrykk kan du regulere både temperaturen og styrken på dusjstrålen. Dusjdysen rengjøres automatisk og takket være Soft Close-mekanismen, lukker lokket seg forsiktig og lydløst.

7. Lager de mye lyd?

Dusjtoaletter er støysvake. Du spyler ned som normalt, og varmluftstørkeren lager mye mindre lyd enn en vanlig hårføner. Det finnes også flere modeller som kommer med en vifte som fjerner vond og ubehagelig lukt, ved hjelp av et et luftrensende filter. Dette bidrar til et fresht og delikat baderom, som alltid føles rent. Genialt, ikke sant?

8. Hvordan styrer man alt?

Toalettenes ulike funksjoner kan styres enten via et kontrollpanel på selve toalettet eller via en fjernkontroll, hvor du også kan lagre flere ulike brukerprofiler. Enkelte modeller kan også styres via en app på mobiltelefonen.

Dusjtoalettene fra Geberit AquaClean gir deg skånsom rengjøring med vann. Slik kan du nyte følelsen av friskhet og renhet hele dagen – i enhver situasjon.
9. Hvor mye koster det?

Hvis du har planer om å pusse opp baderommet ditt, kan det være smart å legge opp til et vegghengt toalett. Da har du allerede dette på plass innen du bestemmer deg for hvordan type toalett du ønsker å ha.

Med andre ord, prisspekteret er bredt og det finnes noe for alle og enhver. I tillegg kommer også kostander i forhold til montering, men til gjengjeld får du et fremtidsrettet baderom med et toalett som er mer skånsomt, hygienisk og ikke minst behagelig.

10. Hvilke andre fordeler har et dusjtoalett?

Hvis du fortsatt ikke er helt overbevist, vil kanskje denne grunnen få deg til å endre mening—nemlig at verdien på boligen din kan stige. God kvalitet på baderommet er ofte helt avgjørende når det kommer til salg av bolig. Mange ser etter et bad som er fremtidsrettet og interessen for dusjtoalett stiger mer og mer for hvert år. Derfor vil et dusjtoalett fra oss være en god investering for nå – og for fremtiden.

Kontakt oss i dag for mer informasjon

Handlekurv
Skroll til toppen